..yeah baBY..it semester break..sebulan je pon,ehehe...well..balik je aritu aku trus ke pekan.we supposed to meet up with my relatives at my Pak Ngah house.after amik adik kat Cyberjaya...aku la drive ke Batu Cave tu..sikit agy na sampai ke uma Pak Ngah.aku lak salah  masuk simpang,cuz kepala terbayang2 kuantan2..aku g masuk highway kuantan..memey kene marah kaw2 la dalam kete.huhu..then drive la aku ke pekan..jauh wehh..da lama ta lalu sana..kitorg konvoi ngn kengkazen semua,dr rnr temerloh ke Pekan..sian kat Bang Chik aku,dr Penang die drive non stop sampai Pekan,jauh kot..sampai ke Pekan,,kitorg balik uma jap,cuz Tok and sum others ta penah agy sampai ke umah tu..then head to homestay..owhh i wish rumah homestay tu uma aku,gile besar.syok kitorg.hehe..Malam,aku ma ngn adik jalan2 kat Pekan sbb diorg semua penat,byk gile berubah da Pekan..then beli Murtabak Mengkasar..ni murtabak femes tau (tapi,yg dulu agyyy sedap dr yg skang)..bwk lik uma,bagi depa makan..esok yer.start langkah kami..alhamdullilah,semua yer setel walaupun perkaranya tertangguh hampir 2jam.,tapi setel in less 50 minit.alhamdullilah,,semua diserahkan kepada kami,,Syukran..ow ya..aku bertemu kembali dengan Pak Ngah Bani aku yang sweeeet bangat..die ni keje ye senyum je..and dalam byk2 ,die je panggil aku ANGAH..relative yg len semua Ira..walaupun singgah di Pekan cuma sekejap..aku pun ta dapat berborak lama ngn relative aku,yela,semua penat ..tapi..alhamdullilah..semuanya lancar..

makang

yang tengah tu..mama aku..hehe..kat sekolah lama aku

padang polo pekan..istana>ta dpt amek gmbor..hee

makang agy

sg pahang..air da naek..

dulu sini..sampan je..

pak nagh aku.,mcm muka abah aku kan,haha..with pak anjang

hah..amek adik badik abah..ni pun cume tader arwah pak long ngn paksu man aku je..oh.btw..yang baju dot2 ber spek tu,bukan ea.itu kakak aku.

bile agy na lalu bawah gading kuning ni kan..otw ke sekolah (sekolah aku sebelah istana,so dpt tgok dua2)

ngee..sekolah lame..ui.baju koko die,still sama mcm aku sekolah dolu2


tadaa..ni lah Pak Ngah Bani aku.hehe

Jakun jap tgok kapal ni na turun sungai

owh ya..since aku mmg anak jati pahang..apa2 makanan yang aku makan kat sane.semua sedap2..kene ngn tekak aku..and kedai makan sumpah berlambak..bile balik seremban,huk2..kedai makanta sebanyak pekan,n byk yg ta kene ngn tekak aku..hahaha.gile banyak songeh aku niyh..

well..insyaAllah,,kita berjumpa lagi Pekan..

Comments

asliner said…
phewwiit2..=)

p/s: cuti sebulan untuk topap tido..keh3
syahira yusof said…
hehe..pewiitt..same la ngn saya lina...

Popular Posts