sumtin happened to us tonite...im shaken untill now..but..i am really grateful notin bad happened..
about 9 pm..i heard abbu slamming her self to the kitchen door..so i tot abbu just want to go out..or as usual tgkp lipas..so i went to the kitchen and said.abbu na kuar ye..i saw her scratchin end of the door.surely..tgkap lipas la tu so aku bukak kan pintu..u noe when tombol pintu berkunci make a click soun tnda da unlock so aku pulas lagy tuk bukak pintu.then i realised.the door knob xterpulas as if sumone holding it from outside. .i got shocked and panicked..so i try harder..and push the door..sumpah aku ketar and scared..aku try lepaskan tombol and pulas again no work and aku lepas smula bukak lampu tp cuz of panicked..aku bukak lampu the other side of my house bkn blkg dapur..so i tried again...this tyme aku manage to bukak pintu tu..but this tyme..aku takleh tolak tuk buka pintu tu cuz ade org thn dr luar..i push and push.u noe someone behind the door cuz u can feel him behind the door..haih.cant explain it with words..so i stop and quickly bukak lampu yg btol and quickly tolak pintu tu..sama juga. i push harder but no work..i stopped for a while from pushing the door then i tried one last time..this tyme..pintu tu terbukak widely slamming dnding. .im afraid na bkk grill so i just looking around behind it..tp aku xdpt tgok smpi btol2 hjung blkg dapur cuz terhad..then aku cepat2 ttp pintu and lari kat ma..tgkap ruang tamu aku mmg aku bukak to get fresh air..then i heard org ttp pintu kete and kete tu memecut dr arah belakang rumah ak..aku xnpk what car is it..jst nmpk lampu blkg kete tu je..and i noe xde org dlm jiran aku pakai kete with enjin bunyi mcm berderum.

when duduk rumah paling tepi jalan.where ur neighbours rarely at home and keadaan gelap belakang rumah kerana kealpaan sendiri tuk buka lampu blkg amat2 menakutkan aku apatah lagi thinking of my family.which theres no men in the house..making us as easy target..im shaken and cite kat my mom..we both terrified...tonite aku bukak semua lampu kat luar uma..now im just afraid to go to sleep..too worried if it happen again.Alhamdullilah..aku syukur sgt notin bad terjadi dan abbu tido depan pintu tu td..ALLAH SWT melindungi kami sekeluarga..ini hanya amaran untuk kita lebih berhati2..jgn sekali alpa..

posted from Bloggeroid

Comments

This comment has been removed by the author.
syahira yusof said…
hehe..sure,,tp mase tu panik xpkir ape dah,,hehe..thx for the advise

Popular Posts