Sekarang malas da na.bukak fb tuk suka2
Setakat bukak sebab na tahu nota latest or update latest dari group2 dlm tu.
Penat na scroll newsfeed
Bersepah2 cite pasal politik..itu ini salah..lagi2 kalau isu racism..adui.penat na tgok..
Paling.best kalau ade pulak muncul kat dalam group akademik na perbahaskan semua tu.sekali kene tegur kan Timb.Dekan.kan dah senyap terus..
Kite pelajar....jangan lah sampai fanatik..korang na berkempen ttg hak anda.hak bersuara or pendapat anda ttg sesuatu.biarlah tidak disertai dengan isu2 sensitif..agama,perkauman.atau pun melibatkan atau menghina orang lain dan juga..kawal emosi anda..berbahas secara berhemah dan berilmu..kalau berbeza pendapat sekali pun.jangan lah sampai tahap na sarcasm habis kan..pegi tagged orang tu la ape la..gelar orang tu dengan gelaran xsepatut ye la..then..jangan la sampai group2 akademik tu pun korang na buat cam tu.adoiyai..situ tempat perbincangan akademik.nota2,pengumuman semua.hormat juga hak orang lain..haih..bile lah na.habis benda2 ni..

Comments

asliner said…
selagi DSAI tak jadi pm kot..selagi tuelah ade perbalahan politik..adohai..haha

Popular Posts