Eitt...study la syie...

what i did in study week?or can i say study weak..aiyak..
seyesly,im no like other girl yg like to revise ol or cont study thru ol sem..
am last minute person..
why so?jgn tiru aksi aku..
cuz..seyesly,i tried ti study mcm peeps len,yang ulangkaji thru the sem,i tried..tp manage to do it like 3 days oni(hopeless)ahaha..tp aku tader la smpai tak bace aper2 lgsung kan,still tgok2 nota,,tutor(bese aku just copy kat S.S)
tp mser bncg2x dlm kelas..paricipate lah,cuz takkan na copy bebulat witout tak tau apa2..hehe

then..aku tak nafikan yang study awal ni bgus,less pressure,more time,info semua,tp,bg aku..
bile study awal,aku msih in mood lek luh,lom exam,(nmpak ngt study untk exam kan)haha.cuz for me,quality is more than quantity..cuz,bile saat akhir,u ol akan push ur limit sehabis yer,ur adrenalin semua rush thru ur vein,cuz  ni i like to do last minute study..cuz,segala apa yg u ol tak fhm,automatik akan fhm..then mase tu aku akan sumpah2..nyesal tak study awal2..next sem kene study awal2 la..(tiap2 sem aku ckpmnde sme)hee..tp seyes,bile da tgl berape kerat jari agy na exam,mood study aku automatik dtg,aku leh fokus like ol day if i wana to..like my dad used to say. 
".ko ni bukan ta pandai,pandai,yang ta pandai yer na urus maser je,suke betol wat bnde terbalik dr org,org tido mlm,ko berjaga mlm,burung hantu,org bgn pg ko bgn petang(kantoi),org mkn ko ta mkn,org study ko tgok tv." 
.hehe..dulu bnde ni annoying je msuk telinger,tp skg aku rindu lak,na dgr,tp yg best ye ,
"abah tahu,angah leh wat,angah boleh,malaysia boleh=)"
sweet kan..hehe..thats why smpi skg,aku masih teruskan 'cara' aku study..cuz..aku tau limit aku dan tahap aku..bukan ta pandai...tp ta reti na urus mase jer..itu aja..hehe..to ol yang akan amik exam..wish u ol da bomb,dun wori if ta sempat agy na study,awal atau lewat tader kurang beza ye,yang kita mahukan input yang berkualiti,bukan kuantiti masa yg kita gune..good luck!
"its a journey u aiming for..not the destination"

Comments

asliner said…
tapi jangan sampai ting tong..hehe

ya..i noe u can do it..

study last minit masih result gempak..
tak gitue? =)
syahira yusof said…
hehe..tau takper asalkan jgn ting tong./..ngeee...ey...mane ade gempak,,cant compare with ur last sem yer result yer..hehe

Popular Posts