Jom..belajar bahasa Sabah.=)

Jom berbahasa sabah...:)

1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg nanti baru sia kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si budu tanya ko:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah! :&

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni. (y)

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada urang kah?
J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!! >:/:x
Bikin panas tu soalan..


P/s:nga mood down ni,bace bende ni wat aku gelak besar bah.hehe..copy and paste dar kawan di Fb for u guys=)

Comments

nuruladilasaidi said…
sumpah kelakar bah . .haha
syahira yusof said…
kannn..haha.akak guling2 gelak bile bace,seyes lawak,hehe
asliner said…
siyes tak nak baca..
bahasanya pelik bagi kite..huhu
syahira yusof said…
haslina ...seyes kelakar kot ,cube bace,hehe,,org pun awal2 ,,blur2 gak tau,lame2 baru dpt tngkap,hehe

Popular Posts