POPP IPT & 1 Malaysia Aspirasi Anak Muda (part 2)

3rd day-11 May 2011
~haha..pagi2 lagi kitorg da wat hal ta g senamrobik..penat giler kot
~so kol 8 pagi tu kitorg g mkn,na masuk dewan mcm gerun je,cuz die susun meja len mcm je..hehe
~then sediala dengan ceramah dr panel bekas TNC upm dan peg upm(dan2 je pulak kan??)
~ceramah tu mmg sgt seronok dan best,Prof mmg sgt sporting cuz die tahu kitorg letih dan mengantuk,so mase sesi diolog,semua soaln yg dikemuka kan die pilih pelajar2 yang jawab..ta cuak pulak bile soalan mencabar,hehe
~then selesai ceramah,kami diminta untuk memilih dr 1 misi utama dari 10 misi yang telah kami wat untuk dibentangkan dihadapan prof..mase tu ade r yang mencadangak utk wat perbincangan ala parlimen,seyes,semua ketua kumpln berkumpul ditengah2,dan kami sbg pemerhati.siap tepuk2 meja,batuk,mmg sebijik2 mcm parlimen,siap ader yang dipertua(yang betol2 dilantik oleh KPT,cuz b4 ni mmg ader sidang parlimen mahasiswa yg dibuat du USM)..
~sementara tgu diorg,kitorg siapkan pwer point,kot2 kene bntang..
~so petang tu,kami pun siapkan misi utama semua,dan bentang kat prof,,OMG,,misi kump 9,sekali lagi dipilih sbg misi utama program ini (bangga siottt)..hehe,..selain itu,action plan,teras,dan enablers kebanyakan dr kump,kami..hehe...Go PIONEER GO
~then petang tu kitorg mkan2 dan dibenarkan rehat,dan dak upm seramai 12 org wat keje gile g curik2 kuar dr resort walopun xdibenarkan ,act ader juga IPT len kua..hehe
~kitorg just jln2 ke kota belanda,shoping just 10 min,dan tgok matahari terbenam..seyes lawa
~then smpi2,cepat2 kitorg siap cuz ader BBQ dan mjlis mkn mlm..
~mase mjlis mkn mlm,kitorg dok semeja ngn dak KLIUC yang giler2,mknan seyes heaven giler,bbq kambing,ketam,sotong,udang,ikan,ade spagheti,mushroom soup,nasik goreng,and mcm2 lagi la,mmg kenyang giler la kan..
~then MC kitorg pun giler2 sempoi dr UITM,mmg leh jd pelapis pak aznil,cuz die pndai nyanyi,wat lwak,smpai prof pown gelak besar,na tgok slide show gmbar,tpi selalu tergendala,haha,,mslah teknikal,then majlis adiah,well kompom grup 9 num 1 kan..hehe
~then abeh mjlis kitorg gerak ke kareoke lounge,mmg sempoi2 jer semua nyanyi,ader ning baizuka,agnes b,aerosmooth,mcm2 la..hehe..ader yang g  mesyuarat ngn abg dr pjbt perdana menteri(aku ta ikut la,semua mpp je)
~then balik packing tidor..
 
4th day 12 may 2011

~pagi last senamrobik,ramai ta g.hehe..mkn puas2..
~then tgkap gmbor,serahkan power point,
~ceramah dr myHarapan,dan sesi bergambar..
~kol 2 pas mkn kitorg berganbar semua dan bertolak balik..sesi sendu sedan la kan..da rapat giler ngn diorg,
~nek bas dak uthm n kliuc tumpang bas upm,
~selamat smpai ke UPM dlm kol 10 lebih dr kol 5 ptg..hehe..dlm bas mmg gempak giler diorg wat lwk semua..
~student2 uthm tidor kat upm jap,then aku jaja ngn khay balik seremban..=)

conclusion
~thankz a lot to jo cuz bg aku pluang ikut kem ni wlopon dlm hiking club aku tder jwtn pun,men isi tmpat kososng
~i found best and coolest teammate there,PIONEER,jazmin(MUST),becca(NUC),pijan(UMT),pian ketua kiotrg (UMK).man (UMK).nik(UMS),rafik(UMP),sharul(upm),hanis(UTHM)
~best housemate,Jaja markonah,mima(die mng tiket 3D2N kat TDR kot),ana(ning baizuka),fatin..
~jumper semua pemimpin2 IPT yg selamba giler tp bertanggungjawab.seyes sgt best..=).

grup aku,pian,rafiq,ayie..err


mase parlimen bersidang


mase kami melarikan diri..kota belanda


aku try pakai spek makle


arghh...cantik giler view


ha amek ko mkanan


ni je aku mkn sobs2


mc yang giler2

mase na balik 


diorg nga karok(credit to khay uthm photg)


makle halang aku..hehe(credit to khay uthm photog)


semua mau mknn(credit to khay uthm photog)

it us (credit to khay uthm photog)

us again (credit to khay uthm photog)

kami menang besar (credit to endi uthm photog)

Comments

asliner said…
refer to pict 7 from bottom:
syie makin cikeding..
kite makin membesar..(-___-)
syahira yusof said…
mane der cekeding ina..hehe...lama ta tgok awak,so ta tau awk mkin besar ko kecik..rase2 kecik..hehe
sekamar rindu said…
salam...

dah penat nak buat mcm mana kan..?

* folo ur blog..
syahira yusof said…
wasalam...hi..thankz for following=)..dunoe where dpt tis link..hehe

Popular Posts