POPP IPT 2011 & 1 Malaysia Aspirasi Anak Muda (part 1)

Hey hey u u u u...
just got back from pulau pangkor ..
credit to my besties johari cuz pelawa aku g kem kepimpinan ni..
Program Pemantapan Organisasi Pemimpin Peringkat IPT (na tulis nama program pnjg la..hehe)
well.kem ni 4 hari 3 malam,wat kat Teluk Dalam Resort,seyesly,tempat tu heaven cantik yea,hehe

First day- 9 may 2011
~bertolak dari UPM (mase ni cuak gile ta tahu kawan2 sape,aku kenal Jo sorg je)
~dlm bus berkenalan ngn sum of em,jaja,makle,bam,so aku borak2 ngn jo smpai kol 4 pg..
~aku tido,then like kol 5 suku kitorg da sampai ke jeti lumut,kitorg smbg tidor smpi kol 7,solat subuh dan makan2..
~Feri bertolak dlm kol 11,so mase na tgu tu aku da muntah awal2..hehe..so kitorg tgok je la ketibaan Ipt laen,mcm rmai
~so bertolak ke TDR,dlm feri kitorg berkenalan lagi(tp semua still malu diam je agy),naik kat roof top,bergambar sakan ,sampai la ke TDR
~Then kat TDR,kitorg dibekal kan,beg pack,baju ,file and buku(aku ta bace agy),dan kunci chalet,bout 9 person per house..
~kol 2 aktiviti bermula
~ice breaking .first kumpul ikut bulan arijadi,then,kene cari org mntak sign ikut personaliti,then beratur pnjg2 ikut,bday,tua,tinggi,berat,pointer,penah bcinta or not,wana kegemaran semua..then wat kumpulan yang aku sendiri ta sgka,Group 9,Pioneer paling gempak.
~mlm yer start aktiviti ceramah aspirasi 1 malaysia dan refleksi where kitorg setipa kumpulan kene wat versi 1 malaysia yg kitorg na sendiri,ta pening gile mase tu.

2nd day-10 may 2011
~pagi2 kitorg senamrobik dan lantik penghulu,dan penghuluwati ,mantan MPP usm dan MPP upsi,faiz n kak,b dipilih
~8.30,kami dibahagi ke 2 group besra Team A and B.dimana Team A akn lalui Jungle Trekking n Team B akn berlawan berakit,so grup kami g berakit dulu,kene ikat sendiri dan berakit di laut ke pantai seterus ye bout 3 km lebih,mule2 kami di tempat kedua tp dpt lintas jauh meninggal kan grup2 len,well,kitorg dpata num 1
~smpi di pantai,kami mkn2,bergambar(since pantai TDR ta dibenarkan mandi,ramai amik peluang mandi kat panta tu),then bersiap utk Jgle Trekking,hampir 70 percent trek ialah mendaki,mmg best cuz smbil mendaki kitorg berborak2,berkenalan,wat lawak semua mmg ta rase penat..
~sampai di TDR kami mkn2 dan dibenarkan untuk berehat smpai kol 2 ptg for next session.
~tepat kol 2 kami berkumpul,again,kami dpecah kepada team td,A team akan wat team building,B team sukaneka
~well the best part is,mase sukaneka,Group 9 bolot semua tempat pertama,dr teompah besar,guli n chopstick,sapa panjang dan kelapa kepit,dan kami kalah di tmpat kedua untuk tarik tali(kami kecik2 je semua)
~then tea break,group kami minum smbil bercerita di bawah pkok ngadap pantai,best giler2..mase tu la kitorg kenal lagy rapat..
~then bermula Team building,1st skali kene acid river,giler mncabar game ni,grup kami disqualified kerana lebih masa(15 min mane ckup).conc dpt dibuat cuz kitorg ta wat strategies like dlm sukaneka,leh kata cuz kitorg lagha ngn kemenangan mase game sblom tu.
~so next game,trafic jammed,kami plan betol,kerja 1 team,and guess what,the fastest grup dpt selesaikan probs tu,then blind trail,1 ketua n yg len semua kene diam dan ttp mata gune kain.mmg wat lawak bile ketua aku asyik slh pgil org,die asyik ckp,hafiz,dgr sore sy dan ikut petunjuk,pdn la ta gerak2,da mane ade budak lam kump kitorg name hafiz..hehe
~then tarantula,seyes beb,game ni best gile,and again kitorg 1st team lagi..hehe..then spider web again pecah rekod lagi..hehe..lala..what to say,we r born to win..=)
~so mlm tu mmg semua penat giler then kitorg kene wat refleksi ttg ape yg da kitorg wat,kitorg wat power point ttg misi 1 malaysia kami cntik2..hehe
then tidor...zzzzzz
time rehat2 pas sukaneka berebut sandwich
time atas feri
kiri jo,jaja,mak le

before kitorg berakit...

time na sukaneka

credit to uthm photog Khay..time sukaneka

mase kecoh na nek feri (credit to khay photog uthm)

credit to khay uthm photog

dan2 pic aku ader(credit to khay uthm photog)

time tgu mini van ke resort(credit to khay uthm photog)

time ice breaking(credit to khay uthm photog)

senamrobik (credit to khay uthm photog)

spider web (credit to khay uthm photog)

acid river(credit to khay uthm photog)

Pioneer Group ,grup aku (credit to endi uthm photog)

time tgu dak rakit smpai (credit to endi uthm photog)

sukaneka tarik tali(credit to endi uthm photog)

Comments

asliner said…
awok..
perlu ke pakai baju chelsea? =P
syahira yusof said…
haha..wajib..itu pasti;..walaupon klh kan ngn mu mlm tu..hehe
syahira yusof said…
haha..wajib..itu pasti;..walaupon klh kan ngn mu mlm tu..hehe
Wan Sarifudin said…
hahaha.....bju kelantan xnk ke???? beat selangor 5-2 kowt
syahira yusof said…
haha..sori sy bukan org kelantan yea=)

Popular Posts