1st weak week

Semua org da mula start sem baru,aku pun...it was sooo damn tiring...terutama Isnin..itu lom pon agy start lab,just briefing and etc..Tapi,pagi2 Isnin,kitorg redah je kelas Kimia Fizik..OMG..semua senior was like looking at us,like kitorang alien baru turun dari langit...nasib weyh Cah rupe2 kuliah sekali ngan aku,yeah.nasib Cah oi,lau tak,kitrg 3 (aku,Ika and Shu) will olweys b alien in the classroom..huk2...nape yer?watz up wit this seniority bukan umo ko beza ngn aku,same je,cume yer aku lewat setahun daftar U dr u ols??wonder why i pissed off?..just sumtin yang wat aku fikir they ol just not professional..especially Malays (okay..ni bukan Racist statement tapi untuk kesedaran),1st,,,kitorang 3 juniors masuk lam kelas senior?the malays was like,look,dak junior masuk kelas ni,and start to talk at the back,pandang sinis beb..while chinese,eyh..u guys 2nd years?y took this subject,then da explain,diorg give us thumbs up and said,gud luck,,or thats good..when came to lab..mmg da agak akan ader some probs cuz bertiga,Cah lab hari lain,,so aku kene cari partner..aku ta faham y must diorg act like that?,like while a person approach u,and ask u ,as a well mannered person,u shud look at her and answer it ,but,,them??..muka pun tak pandang,jawapan pun ta bagi and just blah,while aku still tgu jawapan and bile aku pggil wat2 ta dengar..korang takut kitorang xde enuf experience in handling experiment ker??guess who is my partner..a 3rd year senior,a chinese,and a guy,who dont even bother that I am a junior...argh..I hate this too Seniority things..its stupid enough..seyesly,,GROW UP PEOPLE!!

okay back to class..well alhamdullilah,most of our lecturer was really nice,and semua went smoothly,.frenz..bile jumper,aper agy,pot pet2...semua excited..hehe.....Kolej?haizzz...ni yang sedih..aku ta tahu how pengurusan kolej setelkan..our Serumpun Cafe dah ta mcm dulu,seyesly,,worst..Bas,,even worst!!sedih bile tgok,bas lame kitorg lalu,(which now da jadi bas kolej dalam)..tp tader org pun kat dalam,while dak2 kat fakulti and tempat len still ramai menunggu bas kolej serumpun, bile sampai,,padat macam sardin...bukan aku na merungut,,tapi bile pikir semua,ada betul kata makcik ni mase pendaftaran new student,yuran mahal,tpi ini yang dapat??actually,aduan,da banyak hantar..tapi..masih belom dapat disetelkan..aku just harap,bukak cuti ni,kafe akan ader more kedai makan tok tmpung dak2 serumpun,especially malam.lapo beb balik kelas tpi da tader makanan.hope,,cabaran di awal2 sems..harap semua berjalan dengan lancar.Amin..

Comments

asliner said…
wuu..
senior yang kadang2 pemikirannya tidak senior..

tp truly said jugak lah..
budak cina lelaki kelas saya lagi ok dari budak melayu kelas saya..

kami selisih sebelah dengan budak melayu kelas sendiri..
haram jadah nak tegur..
tapi lalu sebelah budak lelaki cina..
they will be pleasure to say hi to us..

p/s: hope tabah hadapi cabaran di tahun 2
syahira yusof said…
yups.,,mcm tu la jugak ,itorang mmg langsung ta pernah jumper ngan senior,asyik kat lab je,,now ble da masuk,baru tau,,,mcm tu uper yer diorg,,seyes mmg geram aritu,chinese,okay,friendly,so far...

Popular Posts