Hai insan
Wajarkah perbuatan kalian?
Hai insan
Wang ringgit hanya nodaan dunia
jangan dibiar ia menguasai rasionalmu
Hai insan
Yang kau laku telah melukakan insan lain
Hai insan
tahukah kamu bahawa perlakuanmu membawa
kepada kebencian insan lain
Hai insan
sedarlah kamu.

Tahukah kamu, yang kamu lakukan itu telah melukakan hati mereka?sedangkan yang telah pergi itu amat bernilai besar dalam hidup mereka malah kamu,hormati pemergiannya,sedarlah kamu,jika yang sama berlaku dalam hidup mu?adakah kau akan berasa yang sama..seperti apa yang telah mereka rasa..

Comments

asliner said…
hati orang kite penuh dengan hasad dengki..
mintak dijauhkan sifat mazmumah itu dari kita..
syahira yusof said…
amin,harap dijauhkan la lina..biarla,if diorg na sgt,amek jela semua,aku tak kesah pun..1 thing je,jgn nyesal if same thing happend kat diorg..

Popular Posts