Bende ni give me goosebumps





Ini,,bende alah ni,,fox tail keychain or bende2 bersekeluarga or bau2 bacang ngan fake fur or genuine fur,seyes,,lookin at this pic pun wat aku ye bulu roma nek,huhuhu....

aku penah majuk ngan rum8 aku mase aku form 5 cuz diorg sangkut bende lah ni lam locker aku tok nyakat aku,diorg da tahu aku takut n geli ngn bende mcm ni,hehe.and aku penah lari lam kedai kat Midvalley bile Ika nyakat na kejar aku ngn bende ni,haha..Diorg wat bende ni as keychain or sangkut kat mane2,Ader gak yang wat topi,espeseli kat negara2 yang sejuk giler2,kot,boots,mcm2 lagi la,for me,aku mmg takut ngn bende2 mcmni,biar la fake or genuine fur,jangan la na bagi aku,ader naye aku tampor free ,,hehe..seyesly,aku fobia juga ngn bende ni..




Wigs..haha..aku seram bile tengok bende ni in real life,,cuz,,wat aku terpikir,ni rambut orang ke ni??like creepy giler, imagining my self wearing sum1 else's hair??what if die da mati?or diorg amek rambut org da mati?,haha..rambut palsu ni nampak hidup for me,,seeing sehelai2 rambut tu..just eeee..aku start dpat idea seram ke bende ni bile aku tgok kwn kakak aku kene andam mase die na kawen,mase tu aku kecik,lam 7 8 thun..then,mak andam tu soh aku amek rmbut a.k.a sanggul palsu,mase aku pegang tu,aku rase mcm,eee,,bende ni mcm gerak2 lah,Aku ckp kat die,then makcik tu kate,aah,ader ulat dlm tu,trus aku cmpak ke katil,start dr tu,aku geli or mcm fobia ngn bende ni 




Cendawan..or spesies yer,,kulat or whatever bende ni lah,,aku fobia giler,,honestly,aku takkan makan or akan asingkan bende ni dr makanan aku..Aku takut na makan,cuz da trauma,penah muntah2,demam teruk pas aku bakar cendawan butang mase aku form 1,my mistake gak.tp pas kes tu,seyes aku tana makan dah..=)

Aku penah juga takut ngan Bola..bola yang besar2,,like bola sepak,bola tampar,aper2 jenis bola la..cuz aku penah kene mase try nak men Bola Jaring mase Form 1,mase tu aku kecik,poyo,pendek,mmg ta sesuai na men,sekali,kene men mase PJ,then,yang aku engat,ader budak na baling bola tu kat aku,tp end up,bola tu straight kene perut aku,bayang kan la,terduduk aku,sakit,pastu aku janji ngn diri aku,no more bola2 mcm tu,so aku just men bende2 mcm Tenis,squash,badminton or trek..sekolah aku dulu tader hoki,so ta men la,mase sekolah rendah je men..but..mase aku PDT,kawan aku jd kapten tuk KAKOM persediaan Bola Tampar,so aku pun try la men,well alhamdullilah,aku bole atasi takut aku nga bola besar,sakit,mmg sakit gile terutama first tymer mcm aku,na serve,setting,spike or digging,lengan mmg sakit mase awal2,lebam2,tapi tahan,cuz da jadi minat pulak ngn sukan ni,,tiap2 hari turun practise,smpi hitam legam,pagi2 weekend pun penuh ngn volleyball,time exam pun turun practise,tp mase tahu Kakom 2009 tader volleyball,frust giler,tp still turun men,cuz,da jdi 1 way tok kami PDT tok bersatu,seyes best tyme tuh..seronok..tp now da lama tak men..huhu..tapi now aku try pula men Futsal,mase koko kat UPM,alhamdullilah,aku makin tak takut ngn bola besar,dpt jd striker and,kitorg dpt num 1 dlm match tu,,

sumtime,,kite kene juga yakin kan diri tok melawan ketakutan kita tu,hehe..aku try juga slowly tok hlg kan seram aku kat bende2 yg aku list tu.hehe

Comments

asliner said…
ngeh3..
like yang bulus2..=p
syahira yusof said…
haha,,suke awak yer lina,ee,geli sy ngn bulu2 tuh,hehe

Popular Posts